Често Задавани Въпроси - Перуки ELESSA

Защо да изберем перука?

Едно от най-определящите ни визуално неща е красотата на косата и нейната поддръжка.Стила ни на моделиране на собствената ни визия трябва да бъде открояващ и в същото време да ни вдъхва увереност сред хората и представите ни за себе си.Ние избираме как да подчертаем нашето лично излъчване използвайки цветни контрастни цветови гами за боядисване или да акцентираме на стила си чрез стилизираща ефектна къса или дълга фризура.Поради тази причина ежедневието ни подтиква да изглеждаме добре винаги в най-бързата си и лесна форма с изключително комфортното и надежно използване на допълнителни аксесоари свързани изцяло с нашият деликатен изящен вид.
Избираме перука поради много причини.Една голяма част от обществото около нас имат лични проблеми свързани със загубата на личната си коса заради прекомерно боядисване или третиране,използване на неподходящи за типа косъм козметични продукти.Други възможни и вероятни причини са предизвикани от алергични реакции свързани с имунитета на организма ни.
Придобиваме нуждата от перука поради многобройни здравословни проблеми и определено тук тя внася най-голямото си предимство,че ни вдъхва онзи представителен и добър външен вид на мига в който си я поставим и ни преобрази.
Самочувтвието което ни изгражда ни предизвиква всеки ден да изглеждаме още по забележително.
Избора на перука е отличителен израз на нашата същност.Ние можем да бъдем всеки ден различни по своя индивидуален и атрактивен начин.Именно заради това масово перуките се използват и в артистичният и сценичен бранш.Визията е израза на личността и себеизразяването.Личното ни възприятие променя визуалното ни излъчване и подчертава чара и отношението ни към самите нас.
Избираме перука за да бъдем себе си или да преоткрием себе си по различен и креативен начин.
Всички се нуждам е от промяна и е необходимо да я направим именно сега!

Как да направим своя избор на Перука?

Избора на перука е индивидуален.Всеки от нас притежава цветоусещане и привиличане към даден цвят или нюанс към форма или даден детайл в търсене на онова вътрешно привличане избираме аксесоара който ще подчертае нашата същност и ще бъдем достатъчно уверени и удовлетворени от избора си.

Как да поставим Перука?

Поставянето на перука е в два възможни варианта относно Класически Модел Перука и Lace Front ( Дантелена ) Перука
Класическите модели перуки са с удобна ластична основа която се регулира и пасва на всяка глава,чрез ластичен регулатор.Този модел е комфортен и практичен за бързо и директно поставяне по всяко време и на всяко място не изискващ допълнителни консумативи за стабилизиране.Необходимо е единствено да нагласите и позиционирате правилно регулатора спрямо вашата форма на главата така,че да стои напълно удобно при поставянето и -тип похлупване ( Шапка )да не Ви стяга и всъщото време да не е прекалено свободна за да се размества при движение.Модела трябва да бъде правилно поставен за да Ви гарантира една сигурна бърза и безупречна визия.
Модел Lace Front или така нареченият модел с Дантела - Това е модела перука която е максимално реалистична на вид,защото лицевият скалп е изграден чрез косъмна нашивка по технология косъм по косъм.Перуката е висок клас луксозна серия изработена изцяло за да се слее с вашето лице и да акцентирате на 100% естествен вид.Този модел Перука притежава вътрешна регулационна ластична основа както при класическият модел,но изисква допълнителни консумативи за поставянето му като включваме лепило и ремувър.Предната лицева част с дантелената мембрана се моделира спрямо вашият личен скалп като се реже и прилепя с необходимите консумативи и се спазват инструкциите за употреба.Този модел се моделира изцяло по лицето на носителя си и изисква време за поставяне което трябва да придвидите преди излизането си с нея.Ремувъра е задължителната добавка която е необходима за отстраняването на перуката.( Не използвайте консумативи без гарантиран и доказан произход ! )


Перуката може ли да падне докато я нося ?

Ако сте спазили правилно описаните инструкции за поставяне перуката няма как да падне при движение и да Ви постави в неудобна ситуация.Модела е създаден да изглежда напълно натурално и естествено както на вид така и на допир.

Може ли да увреди скалпа ми перуката?

Ако Перуката е поставяна правилно и е поддържана (хигиенно) няма по никакъв начин да увреди вашият личен скалп,защото модела е създаден с мембранна,дишаща материя която не позволява предизвикването на алегрични реакции при ежедневно или многократно носене.

Има ли вероятност перуката да не ми стане?

Моделите са направени стандартно и притежават регулатор,няма възможност да не Ви пасне като размер,ако имате някакви конкретни изисквания по оразмеряването на даден артикул моля консултирайте се предварително с Нас.

Как да поддържам перуката си ?

Необходимо е периодично прочистване и освежаване на перуката.Това е индивидуално спрямо носенето на модела!
Метода е следният: Поставяте перуката във ваничка с леко хладка вода и добавяте необходимо количество Шампоан препоръчително е да използвате *Шампоан за перуки ,но ако нямате такъв може да използвате стандартен като добавяте от 3-6 капки колкото да освежите водният разтвор.Оставяте между 4-7 мин. перуката във ваничката след което я изплаквате отново с леко хладка вода винаги миенето трябва да става по посока на косъма не и обратното! След като я изплакнете добре разпънете суха хавлия на която я поставяте и оцедете необходимата излишна вода.След което поставете перука на постамент/стойка във формата на глава за да съхне самостоятелно.Дори не е необходимо да използвате сешоар.Модела съхне бързо и е готов за поредно носене.

Може ли да се реше перуката?

Грижете се за перуката както за личната Ви коса с внимание и подход.Небходимо е да разресвате и оформяте перуката с широк гребен или четка.Препоръчително и почти задължително е да използвате и Спрей с антистатик или Четка с Антистатик ефект.

Мога ли да боядивам перуката си?

Всеки модел може да се боядисва само с боя за синтетичен косъм.Имайте в предвид,че такава трудно се намира и е препоръчително при избора на точен цвят да изберете най-подходящ в готов вид аксесоар.

Може ли да оформя перуката си с преса или маша?

Да може да обработите перуката си в определена форма с преси и маши като задължително използвайте стилизан фиксатор за запечатване на ефекта и спазвайте температурните градуси.

Мога ли да подстрижа перуката си?

Да може да подстрижете и дообработите по свой начин избраната от Вас перука.При всички случай е необходимо когато отидете при Вашият стилист да поставите перуката на себе си за да може той да я моделира изцяло по Вашата форма на лицето.

Колко дълго мога да нося перуката си?

Всеки модел изисква индивидуална поддръжка спрямо притежателя си,ако се грижите за модела може да го ползвате с години.
Косъма е с отличително качество и позволява дълготрайно носене без накъсване на краищата.

Отнасяйте се към Перуката си със същото уважение, както бихте направили с Вашата собсвена коса!

Често задавани въпроси

Форма за обратна връзка

Следвай ни:

Elessa във Facebook
Elessa в Instagram